Wie zijn wij

Wij zijn beeldend kunstenaars én bevoegd eerstegraads kunstdocenten. Tijdens onze opleiding aan de Breitner Academie hebben wij elkaar gevonden in onze visie op onderwijs en het vak beeldende vorming. We houden van conceptueel denken en ontwikkelen graag actuele workshops en lessenseries.

Monica Schokkenbroek

‘Mijn doel is om creativiteit bij (jonge) mensen te ontwikkelen. Ik wil ze voorbereiden op hun toekomst. Bewust maken van hun eigen invloed op hun leven en op de samenleving. Mijn motto is dat iedere leerling moet kunnen deelnemen aan kunstlessen. ‘Leren van elkaar’ staat bij mij centraal. Met mijn jarenlange ervaring als beeldend kunstenaar zet ik tal van technische vaardigheden in. Mijn doel is dat leerlingen op hun eigen niveau en tempo kunnen werken.’

‘Onderweg naar het onbekende is de rode draad door mijn eigen artistieke werk. Als beeldend kunstenaar ben ik geïnteresseerd in andere, voor mij onbekende werelden en zoek ik naar betekenisvolle situaties.

’Monica werkt als fotograaf, keramist, beeldend kunstenaar, docent en vormgever. Ze hield talloze tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Ze ontwierp tijdschriften, boeken, websites, en huisstijlen. In haar buurt is ze initiator van talloze workshops en is ze vakdocent Kunst op Recept in Amsterdam Oost

Claire Fons Fouad

Mijn ambitie is mensen met verschillende achtergronden samenbrengen en betrekken bij creativiteit. Mijn internationale ervaring als beeldend kunstenaar en brede kennis over hedendaagse kunst, dragen bij aan de vakoverstijgende lessenseries en workshops die ik als docent maak. Ik ben sterk voorstander van authentieke kunsteducatie en streef er naar om buiten kaders te denken. Projectmatig leid ik voor verschillende organisaties creatieve leerprocessen. Denk hierbij aan re-integratieprojecten, participatiekunst op locatie en brainstormsessies voor het bedrijfsleven.

Als beeldend kunstenaar maak ik deel uit van het kunstenaarsduo Felix & Mumford. Ik houd me voornamelijk bezig met mapping & walking. Door middel van observatie en documentatie breng ik gebieden in kaart die aan verandering onderhevig zijn. In kunstruimtes en op scholen spreek ik over participatiekunst in een stadse omgeving. Sinds 2006 exposeer ik mijn werk in binnen- en buitenland.